Hafta 2: Haftayı Kapatırken…

  • Bitiş Bitiş tarihi yok
  • Puanlar 100
  • Sorular 4
  • Süre Sınırı Yok

Yönergeler

Dersimizde “finansal sistem ve serbestleşme” konu başlığını işlediğimiz ikinci haftanın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu haftanın kısa bir özetini ve bu haftayı değerlendirmemizde yardımcı olacak kısa sınav bulacaksınız. Sınav yanıtlarınızı göndermeniz ve tüm etkinlikleri tamamlamanız bu ders için hazırlanacak ders tamamlama belgesine hak kazanmak için zorunludur.

 

Kısa özet:

Finansal küreselleşme içerisinde dünya ekonomisinin işleyişinde finansal serbestleşmenin nasıl gündeme geldiği ve finansal yapının ekonominin ilerlemesinde aldığı rollerin açıklanmaya çalışıldığı haftayı tamamladık.

 

Serbest piyasa savunucuları, finansal liberalleşme ve uygun makroekonomik politikalarla birlikte tasarruflarda ve dolayısıyla yatırımlarda bir artış öngörmüş ve finansal piyasa ve sistemlerin buna göre düzenlenmesi gerektiğini iddia etmişlerdir.

 

2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde başladığı kabul edilen ve tüm dünyayı etkilemiş olan finansal kriz, finansal istikrar ve ekonomik performans için kurumsal düzenlemelerin önemini açığa çıkarmıştır.

 

Finansal piyasalar, tasarruf sahipleri ile sermaye ihtiyacı olanlar arasında aracılık hizmeti verir. Finansal piyasalar işlem ve bilgi edinme maliyetlerini azaltarak, sermayenin etkin dağılımını ve dolayısıyla daha hızlı büyümeyi sağlayacaktır. İşlem maliyetlerini düşüren finansal piyasalar uzmanlaşmayı destekleyecek ve hem verimliliği hem de mal ve hizmet ticaretini arttıracaktır.

Sadece kayıtlı kullanıcılar bu notlandırılmış kısa sınavları alabilirler