Hafta 3: Haftayı Kapatırken…

  • Bitiş Bitiş tarihi yok
  • Puanlar 100
  • Sorular 4
  • Süre Sınırı Yok

Yönergeler

Finansal liberalleşmenin ekonomi ve özellikle büyüme üzerindeki olumlu ve somut etkilerini ele aldığımız üçüncü haftanın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu haftanın kısa bir özetini ve bu haftayı değerlendirmemizde yardımcı olacak kısa sınav bulacaksınız. Sınav yanıtlarınızı göndermeniz ve tüm etkinlikleri tamamlamanız bu ders için hazırlanacak ders tamamlama belgesine hak kazanmak için zorunludur.

 

Kısa özet:

 

Kimi iktisatçılar, finansal sistemin serbestçe çalışabilmesinin, tasarrufların etkin biçimde yatırım alanlarına yönelmelerinde; sermayenin etkin biçimde dağılımında ve risk yönetiminin kolaylaştırılmasında yardımcı olduğu görüşündedir. Gerçekte, bu etkiler genellikle gelişmiş ve bazı gelişmekte olan ülke deneyimlerinde gözlemlenebilmiştir.

 

Dünyada teknolojik ilerlemeyle kol kola ilerleyen küreselleşme sürecinde, finansal sistemlerin araçlarda komplike amaç ta ise giderek tekleştiği (büyüme) bir dönemdeyiz.

 

Fonksiyonel anlamda iyi çalışan bankacılık sektörü ellerinde iyi yatırım fırsatları, inovatif ürünleri ve verimli üretim süreci olan girişimcilere fon sağlar. Bu sayede teknolojik inovasyonlar gerçekleşir ve ekonomik büyümeye fırsat yaratılır.

Sadece kayıtlı kullanıcılar bu notlandırılmış kısa sınavları alabilirler